Favicon

Schapenservice Hurby

Scheren & klauwverzorging

Ter plaatse scheren

Zijn uw schapen klaar om geschoren te worden? Maak dan snel een afspraak. Wij komen ter plaatse langs om zowel de dieren te scheren als hun hoeven onder handen te nemen. Voor een optimale vachtverzorging raden we aan uw schapen minimaal een keer per jaar te laten scheren. Naar eeuwenoude traditie gebeurt dat doorgaans in het voorjaar (tussen april en juni).

Wolschapen worden echter steeds vaker ook tijdens de wintermaanden geschoren, meteen voor het lammetjesseizoen. Een extra voordeel is dat drachtige ooien makkelijker onder controle te houden zijn en lammetjes vlotter bij de uier kunnen komen. Als u dat wenst, kunnen wij trouwens ook alpaca’s scheren.

Ziektes bestrijden

Door uw schapen tijdig te laten scheren, kan u myiasis voorkomen. Dat is een huidziekte die door maden veroorzaakt wordt die zich graag op warme en vochtige plaatsen innestelen. Daarom willen we vermijden dat de schapenvacht een potentiële broeihaard voor myiasis wordt.

Wanneer uw schaap regelmatig geschoren wordt, kan er meer frisse lucht bij de huid komen en neemt het risico op nare infecties aanzienlijk af. Kampt een van uw dieren helaas al met een dergelijk probleem? Maak dan snel een afspraak, zodat we via een uitgebreide behandeling kunnen voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

hoef verzorging schaap

Hoefproblemen voorkomen

Regelmatig de klauwen van uw schapen laten verzorgen, bevordert hun levenskwaliteit enorm. Op die manier voorkomt u hoefproblemen als rotkreupel. Dat is een ernstige ontsteking van de tussenklauwhuid die door een samenspel van bacteriën veroorzaakt wordt.

Meestal vindt de klauwverzorging tegelijkertijd met het scheren en dus op jaarlijkse basis plaats. Afhankelijk van de ondergrond waarop uw schapen zich dagelijks bevinden, raden we u aan om de hoeven vaker te laten verzorgen. Uw schaap laten behandelen of advies inwinnen? Maak dan vandaag nog een afspraak!

De vacht van uw schapen laten scheren of hun hoeven laten verzorgen?

Maak dan snel een afspraak!

vier schapen