Scheren & klauwverzorging

Alle wolschapen moeten minimaal één keer per jaar geschoren worden. Dit gebeurt van oudsher in het voorjaar (april t/m juli), afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tegenwoordig gebeurt dit ook in de winter net voor het aflammerseizoen als de schapen op stal staan. Dit heeft als voordeel dat de drachtige ooien beter te controleren zijn en de lammeren de uier gemakkelijker kunnen vinden.

Een andere belangrijke reden om te scheren is ter voorkoming van myiasis (huidmaden). Hoe beter de lucht bij de huid kan komen, hoe minder kans is op myiasis. Mochten de schapen toch last krijgen van myiasis dan is het zeer aan te raden om de schapen te laten scheren (gedeeltelijk of geheel).

hurby_liscop2.png

Het scheren gebeurd bij voorkeur 1 keer per jaar.
Vroeger gebeurde dat voornamelijk in april t/m juli, maar tegenwoordig ook in de winter vóór het aflammeren omdat de lammeren dan de uier beter kunnen vinden.

Ik gebruik een Liscop scheerder. Indien er geen stroom aanwezig is; geen probleem... een agregaat behoort tot mijn standaard uitrusting.

Hoefverzorging is noodzakelijk om hoefproblemen, zoals bijv. Rotkreupel, te voorkomen.

De hoefverzorging gebeurd tevens 1 maal per jaar gewoonlijk gelijk met het scheren zodat er gelijk een behandeling gestart kan worden indien dat noodzakelijk is.
Bij de hoefverzorging worden de hoeven goed nagekeken en behandeld.

Hoe vaak hoefverzorging noodzakelijk is, ligt aan de ondergrond. Indien nodig is een controle vaker noodzakelijk.

Neem gerust contact met mij op indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken.

Terug naar overzicht

wilt u meer weten over mijn diensten?

Klik hier
Website laten maken door Modual.