Favicon

Schapenservice Hurby

Begrazing

Schapenservice Hurby zonsondergang schaapje

Gezellig grazen & natuurlijk bemesten

Op zoek naar het ideale onderhoud voor uw uitgebreide gazon, natuurgebied of weiland? Schapen zijn duurzame grasmaaiers die tegelijkertijd mossen vertrappen. Zo komt er opnieuw meer zonlicht bij de grond en krijgen oude zaden de kans om te ontkiemen.

Zelf verspreiden de schapen zaden via hun vacht. Dat bevordert een diverse vegetatie en maakt dat zeldzame planten de kans krijgen om terug te keren.

De dieren zijn een natuurlijke mestbron voor de planten op het terrein en maken lang niet zoveel lawaai als maaimachines. Bovendien zijn esdoornjaarlingen, die giftig zijn voor paarden, onschadelijk voor schapen. Wormen die schadelijk kunnen zijn voor paarden, kunnen door schapen aangepakt worden. Omgekeerd is dat ook het geval, een 100 % natuurlijk proces!

Begrazing voor zonneparken

Schapen zijn verder een uitstekende keuze voor zonneparken. Om de energie ten volle te kunnen opwekken en benutten, is het belangrijk om het gras rondom de zonnepanelen kort te houden. Dankzij onze dieren blijft de grashoogte van uw zonnepark constant.

De schapenkudde van Schapenservice Hurby is dus op allerlei terreinen in te zetten. Samen met u overleggen we tijdens een vrijblijvend gesprek over de geschiktste manier om u van dienst te kunnen zijn. Afhankelijk van de mogelijkheden stellen we een begrazingsplan naar wens op.

Uw gazon, zonnepark of weiland laten begrazen
en bemesten?

Maak dan snel een afspraak!

Voor en na effect